OM OSS


ETT FAMILJEÄGT INVESTMENTBOLAG


OM OSS


KL CAPITAL

KL Capital investerar i bolag som söker en partner för att ta företaget ett steg vidare. Vår vision är att vara den investerare som är den bästa långsiktiga och personliga partnern för företag som vill växa och utvecklas. Vi tycker om enkla affärer som är skalbara och drivna engagerade entreprenörer. KL Capital har även en aktivt förvaltad börsportfölj och lämnar emissionsgarantier.


HISTORIK

KL Capital grundades år 2001 som en plattform för gemensamma investeringar mellan Knutsson och Lundström. Familjerna startade sina respektive affärsverksamheter under 50-talet och då främst inom ”Leisure och Entertainment”. Idag har de inom sina sfärer ägarintressen i flertalet företag och branscher.

 

Mellan åren 2001 och 2007 var KL Capital majoritetsägare i Sponsio Ltd. Sponsio representerade spelföretaget Ladbrokes på den nordiska marknaden och byggde framgångsrikt upp varumärket i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Ladbrokes Norden utmanade det svenska spelmonopolet på ett helt nytt sätt än övriga privata spelbolag tidigare gjort och det var även startskottet för en seriös politisk debatt om spelmonopolets framtid. Ladbrokes Norden var det första spelbolaget som förde fram krav på en reglerad och avmonopoliserad spelmarknad.

 

I början av 2007 såldes Sponsio Ltd till Ladbrokes Plc.Copyright © All Rights Reserved